دستور پخت و پز از میرزا قاسمی واقعی ایرانی
میرزا قاسمی یکی از معروف ترین غذاهای اصیل ایرانی است. یکی از دلایل آن طعم بی نظیر این غذا است. اما میرزا قاسمی غذایی است که با بادمجان کبابی پخته می شود، به همین دلیل غذای سالمی است و همچنین به دلیل ترکیباتش گزینه خوبی برای گیاهخواران است. در طبخ سنتی میرزا قاسمی از مواد ارزان قیمت استفاده می شود و بنابراین میرزا قاسمی غذای مقرون به صرفه ای است. در متن زیر مواد اولیه میرزا قاسمی، طرز تهیه میرزا قاسمی سنتی و طرز تهیه میرزا قاسمی با برنج و تمام ترفندهای آن را به شما آموزش می دهیم.
مواد اولیه تهیه میرزا قاسمی سنتی (دستور میرزا قاسمی)
بادمجان: پنج متوسط
تخم مرغ: دو عدد
دو عدد گوجه فرنگی
چهار حبه سیر
گردو: خرد شده
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
مواد لازم دستور میرزا قاسمی دو نفره است و اگر می خواهید دستور هشت نفره میرزا قاسمی را بدانید سه برابر مقدار ذکر شده در بالا تهیه کنید. طرز تهیه کاسه را ببینید.
طرز تهیه میرزا قاسمی
طرز تهیه میرزا قاسمی چگونه است... شاید سخت ترین قسمت تهیه میرزا قاسمی برای مردم، تفت دادن بادمجان ها باشد. اما اگر یک یا دو بار این کار را انجام دهید، آن را آسان خواهید یافت. برای تفت دادن بادمجان ها ابتدا آنها را خوب بشویید و بگذارید کاملا خشک شوند.
برای اطمینان از پخته شدن کامل بادمجان می توانید یک چنگال در آن بچسبانید.
اجازه دهید بادمجان های خوب پخته شده خنک شوند یا پوست آن ها را بگیرید. اگر فر ندارید میتوانید از فر گازی هم استفاده کنید، یک توری در فر بگذارید و بادمجانها را کبابی کنید و سپس پوست بگیرید.
در دستور ساده میرزا قاسمی با بادمجان کبابی، وقتی بادمجان ها را پوست می گیرید، گوشت بادمجان ها را روی تخته تمیزی گذاشته و با چاقو برش دهید. بادمجان را با همزن برقی یا همزن دستی له کنید. اگر می خواهید از خردکن برقی استفاده کنید، می توانید بادمجان ها را در خردکن بریزید و کاملا مخلوط کنید.
قابلمه را با آب پر کنید و بگذارید بجوشد. سپس گوجه ها را بشویید و در قابلمه ای پر از آب جوش بریزید و بگذارید چند دقیقه بپزد. سپس گوجه فرنگی ها را در یک کاسه آب بسیار سرد بریزید. گوجه فرنگی را در صافی بریزید و به راحتی پوست آن را جدا کنید و خوب بمالید یا خرد کنید.
یک قابلمه یا ماهیتابه عمیقی که میرزاقاسمی را در آن می پزید روی گاز بگذارید و مقداری روغن در آن بریزید. سیر را پوست گرفته و رنده کنید یا ریز خرد کنید و در روغن سرخ کنید. زردچوبه و فلفل سیاه را به سیر اضافه کنید.
در این مرحله می توان مخلوط بادمجان و گوجه فرنگی را در روغن ریخته یا ابتدا بادمجان را در روغن ریخته و قبل از افزودن گوجه فرنگی رنده شده خوب تفت داد. حرارت را کم کنید تا میرزا قاسمی خشک شود.
به مقدار لازم نمک به میرزا قاسمی اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. اگر دوست دارید
در دستور رستوران میرزا قاسمی می توانید یک قاشق رب گوجه فرنگی اضافه کنید. میرزا قاسمی شما پر رنگتر و نورانی باشد. همچنین می توانید از عصاره گوشت یا مرغ نیز برای خوش طعم شدن میرزا قاسمی استفاده کنید.
در مرحله آخر تخم مرغ را در روغنی که میرزا قاسمی داخل آن ریخته بشکنید و اجازه دهید تابه روی تخم مرغ را بپوشاند. اگر میرزا قاسمی روغن نداشت می توانید در تابه ای دیگر تخم مرغ ها را بشکنید و برای تزیین به میرزا قاسمی جعفری اضافه کنید.
میرزا قاسمی افرادی دارد که دوست دارند تخم مرغ بشکنند و خوب بزنند.
در دستور میرزا قاسمی آمده است که می توانید به میرزا قاسمی خود گردو هم اضافه کنید که طعم آن را عالی می کند.
میرزا قاسمی غذایی است که با نان خورده می شود اما در شمال ایران با برنج می خورند.. شما به سلیقه خود انتخاب می کنید.
بادمجان کشیده شده را برای میرزا قاسمی امتحان کنید.
اگر سیر دوست ندارید می توانید از پیاز داغ استفاده کنید، در واقع بو و بوی سیر را ندارد، اما میرزقاسمی را خوشمزه می کند.
در دستور رشتی اصیل میرزا قاسمی، ماهی شور را با برنج دم کرده می پزند و وقتی ماهی و کیت آماده شد، با میرزا قاسمی میل کنید.
در دستور سنتی مرزا قاسمی از بادمجان استفاده می شود اما اگر بادمجان دوست ندارید می توانید از کدو حلوایی استفاده کنید. طرز تهیه واویشکا دونفره را یاد بگیرید.
نکته مهم دیگری که باید به خاطر بسپارید این است که بهتر است میرزاقاسمی را با گردو بخورید چون غذای سردی است یا برای تزیین آن از دارچین استفاده کنید. ترکیب میرزاکاسمی و ماهی بسیار خوشمزه است اما سعی کنید به نفس خود توجه کنید.
بیشتر بخوانید: https://bepazeem.com/recipes/طرز-تهیه-میرزا-قاسمی/